CRESCĂTORII DE PĂSĂRI DIN ROMÂNIA: CARNEA DE PUI ESTE SIGURĂ PENTRU CONSUMATORI

0
164

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, din care fac parte aproximativ 150 de crescători, asigură consumatorii că puii din magazine sunt siguri pentru consum.

Crescătorii de păsări spun că declaraţiile şefului Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, despre puii vopsiţi intenţionat pentru a părea mai buni, pun în pericol vânzările mai ales acum când consumul de carne de pui și ouă crește.

În România 80% din consum este acoperit de producția proprie și doar 20% vine din import.

Crescătorii au explicat că există doi factori care influenţează calitatea și culoarea cărnii: rasă și hrană.

De asemenea, sunt două categorii de pui: cei cu creștere lentă, care ajung la maturitate în 56 sau 82 de zile, şi au penele galbene și cei cu creştere rapidă, care sunt buni de tăiat în 42 de zile şi au penele albe. Fiecara are o culoare specifică.

Crescătorii de pui dau asigurări că fermele sunt controlate de ANSVSA și înainte să pună marfa la raft le prezintă comercianţilor certificate de siguranţă alimentară.

Între timp, şeful ANPC a anunţat că renunţă la funcția de conducere, după ce a fost desemnat candidatul PSD la Primăria Oraşului Constanța. Va rămâne în instituție, în calitate de comisar-șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța, funcţie suspendată însă, pentru că trebuie să se ocupe de campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 24 = 32