PENSIONARII CU VENITURI MICI POT PRIMI COMPENSARE DE 90% PENTRU MEDICAMENTE

0
252

Casa de Pensii oferă vești bune pensionarilor. Seniorii ce au o pensie sub 1.830 de lei vor primi compensare de 90% pentru medicamente. Aceste lucruri sunt confirmate de ghidul prezentat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Documentul vine cu reguli clare și precise referitoare la compensarea medicamentelor pentru categoriile defavorizate. Între acestea se numără inclusiv copii, gravide, lehuze și tinerii între 18 și 26 de ani care sunt elevi, studenți sau ucenici.

Acest lucru se efectuează pentru a oferi un ajutor persoanelor aflate în dificultate financiară, dar pentru care sănătatea este importantă. Acest ajutor asigură acoperirea cheltuielilor pentru medicamentelor și tratamentelor necesare. Unele persoane primesc nu doar compensare, dar și gratuitate pentru anumite medicamente sau tratamente esențiale.

Obligațiile farmaciilor 

Conform noului ordin emis de Ministerul Sănătății din ianuarie, farmaciile au obligația să raporteze zilnic toate medicamentele din categoria antibioticelor și antifungicelor de uz sistemic eliberate. Acest raport zilnic trebuie să aibă evidența continuă și contextul riscurilor generate de utilizare excesivă a acestor tratamente.

Farmaciile au obligația de a reține prescripțiile medicale pentru a evita eventualele depășiri a cantităților totale prescrise.

Prescripțiile medicale pot fi eliberate fracționat doar în cadrul aceleiași unități.

Controlul utilizării medicamentelor antibiotice și antifungice sunt esențiale în contextul riscurilor asociate utilizării excesive a acestora.

Reamintim că la 1 ianuarie s-a făcut o primă majorare a pensiilor cu 13,8%. Din luna septembrie 2024,  pensiile vor crește din nou, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor.

Aproximativ 3 milioane de pensionari vor avea venituri mai mari din luna septembrie. Majorarea medie a pensiilor va fi de 40%. Totuși, vor fi și cazuri în care pensiile vor crește cu 100%.

În luna august, pensionarii vor primi o înștiințare care transmite procentul cu care va crește pensia acestora. Oficialii au fost destul de clari în ceea ce privește recalcularea din septembrie. Aceștia au transmis faptul că nu va scădea nicio pensie din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =