VITEZA ȘI INDISCIPLINA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC, CAUZELE PRINCIPALE ALE ACCIDENTELOR DIN ROMÂNIA

0
182

Viteza șoferilor și indisciplina pietonilor sunt primele două cauze ale accidentelor rutiere din România, potrivit autorităților. Sunt date sumbre care arată atât șoferilor cât și autorităților că mai au multe de învățat și de făcut pentru a atinge standardele siguranței rutiere.

Sunt doar câteva dintre cauzele accidentelor rutiere grave din țară noastră, așa cum le percep șoferii și pietonii.

Potrivit  CNAIR, primele două cauze ale accidentelor rutiere, viteza și indisciplina pietonilor,  cauzează 39% dintre accidentele rutiere. Toate primele 5 cauze ale accidentelor rutiere totalizează 65 % din accidentele rutiere.

Specialiștii în siguranță rutieră sunt însă de altă părere. Principala cauza ar fi starea deplorabilă a infrastructurii. De altfel, în România sunt aproape 270 de puncte negre, locuri în care se produc frecvent accidente mortale.

Iar viteza pe astfel de drumuri are consecințe grave, chiar mortale, explică experții în conducere defensivă. Statistici recente arată că în fiecare lună, din mai anul trecut şi până în februarie anul acesta, peste 20% dintre conducătorii auto au depăşit limita maximă admisă pe autostrăzi, de 130 km/h.

Anul trecut, la nivel naţional, s-au înregistrat peste 4.500 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a peste 1500  de persoane şi rănirea gravă a 3.500.

România ocupă primul loc în Europa la numărul deceselor provocate în urmă accidente rutiere. 86 de decese la un milion de locuitori, față de 46, cât este media europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =