PLAN DE MOBILITATE URBANĂ, DEZBĂTUT LA RM SĂRAT

0
266

În viitor, râmnicenii vor trebui să folosească mai puțin mașinile proprii și mai mult transportul în comun. Este doar una dintre concluziile unei dezbateri publice desfășurate, ieri, la sediul Primăriei Rm Sărat, și în care s-au prezentat pașii pentru elaborarea viitorului Plan de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului și a Zonei urbane funcționale. În acest plan sunt integrate și localitățile limitrofe, pentru că în ultimii ani, s-au implementat mai multe proiecte comune de mobilitate urbană.

Administrația din Râmnicu Sărat va depune, în curând, un nou proiect pe mobilitate urbană. Autoritățile vor să achiziționeze alte mijloace de transport electrice și gândesc pașii pentru amenajarea parcărilor către periferia orașului, ca urmare a dublării numărului de autoturisme din municipiu.

La consultarea publică de ieri, s-a prezentat o analiză a situației actuale din municipiul Râmnicu Sărat.

Reducerea utilizării autoturismelor personale, folosirea mijloacelor de transport în comun și amenajarea parcărilor în exteriorul zonei centrale și la periferia orașului sunt câteva dintre sugestiile specialiștilor în viitorul plan de mobilitate urbană al orașului.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă prezintă perspective din domeniul transporturilor, nevoi actuale și de viitor ale populației, precum și instrumente de planificare strategică teritorială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =