PROIECT DEDICAT CERAMICII

0
342

Iubitorii de artă și frumos din Rm Sărat sunt invitați să ia parte la un inedit proiect cultural dedicat ceramicii tradiționale. Proiectul „Tradiție în lut – în siajul artiștilor ceramiști” este inițiat de Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul urmărește valorificarea vechilor forme ceramice păstrate încă din neolitic și prezentarea unor opere de artă populară.

Proiectul își propune să pună în lumină ceramica tradițională, prin organizarea unor activități dedicate iubitorilor de frumos, istorie și tradiție.

Proiectul nu este dedicat doar celor care vor aprofundeze domeniul ceramicii, ci și tinerei generații. Cu toții vor putea participa la o serie de trei expoziții, la sediile Muzeului Național de Istorie a României, la Muzeul Național al Țăranului Român și la Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat, dar și la ateliere de olărit. Participarea va fi gratuită și deschisă, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =