VACANTA DE PRIMĂVARĂ, URMATĂ DE ULTIMUL MODUL DIN ACEST AN ȘCOLAR

0
387

Elevii și profesorii vor intra în vacanța de primăvară, la finalul lunii aprilie, când se termină modulul 4 al anului școlar 2023-2024.

Vacanța de primăvară începe sâmbătă, 27 aprilie, iar elevii se vor întoarce în bănci miercuri, 8 mai. Perioada de vacanță va cuprinde Paștele ortodox, care este pe 5 mai, însă nu și Paștele catolic, sărbătorit anul acesta pe 31 martie.

Pe 8 mai începe și modulul 5, ultimul din anul școlar 2023-2024. Elevii vor intra în vacanța de vară pe 22 iunie 2024. Cei din anii terminali vor termina cursurile mai devreme, pentru a se putea pregăti pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Astfel, elevii de clasa a 8-a vor încheia cursurile pe 14 iunie, iar cei de clasa a 12-a vor intra în vacanță pe 7 iunie.

Nu numai elevii, ci și angajații vor avea zile libere de Paște în anul 2024. Astfel, Vinerea Mare (3 mai), prima și a doua zi de Paște (4 și 5 mai) sunt zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Potrivit legislației, angajații care nu își pot lua aceste zile libere, din cauza specificului locului de muncă, ”li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile” sau ”beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 32 = 35