SINDICALIȘTII DIN SĂNĂTATE, PREGĂTIȚI DE GREVĂ GENERALĂ

0
207

Peste 5.000 de sindicalişti din sănătate, veniţi din întreaga ţară, au protestat luni la Bucureşti, avertizând autorităţile că este ultima acţiune înainte de a declanşa greva generală, dacă nu le sunt respectate obligaţiile asumate şi nu se acordă toate drepturile salariale. Protestatarii au mărşăluit prin capitală şi au organizat mitinguri în faţa Guvernului, în Piaţa Revoluţiei şi în faţa Palatului Parlamentului.

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritea Sanitară” solicită parlamentarilor şi autorităţilor din sănătate onorarea obligaţiilor privind adoptarea noii legi a salarizării, în forma negociată.

În acest moment, ordonanţa, pe care a dat-o Guvernul, nu indexează decât salariile de bază, cu 8 %, în două tranșe.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că există deschidere din partea ministerului pentru a asculta doleanţele sindicaliştilor şi, în măsura în care este posibil, să le fie rezolvate revendicările.

Reprezentanţii Federaţiei anunţă că au trimis guvernului un acord de procedură pentru greva generală, la care autorităţile trebuie să răspundă în cinci zile. În caz contrar vor considera că acordul este acceptat tacit şi vor declanşa greva generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =