CENTRUL DE MONITORIZARE INTELIGENTĂ, ÎN REGIM DE AVARIE

0
233

Centrul de monitorizare inteligentă a traficului rutier, inaugurat în municipiul Buzău, la finele anului trecut, funcționează în regim de avarie. Sistemul este deocamdată supravegheat doar de către un inginer de trafic și de către două polițiste locale. Chiar și pentru a angaja un inginer de trafic la centru, Primăria Buzău a fost nevoită să apeleze la un artificiu.

În ceea ce privește ocuparea celorlalte 7 posturi necesare pentru buna funcționare a Centrului de monitorizare a traficului rutier, Primăria Buzău are mâinile legate. Noua organigramă este blocată în instanță, ca urmare a procesului dintre administrația locală și polițiștii locali, iar angajări nu pot fi făcute în tot acest timp. Primăria caută totuși soluții legale pentru a debloca posturile vacante.

Centrul de monitorizare a traficului rutier inteligent culege informații despre trafic de la automatele din intersecții și, pe baza diagramelor de semaforizare, va stabili, cu timpul, datele de trafic frecvente în anumite zile și în anumite intervale de timp. Deși sistemul este funcțional de aproape 3 luni, acesta mai prezintă câteva sincope în unele intersecții importante din municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 + = 38