PLAFON DE 1 MILIARD DE EURO PENTRU PROGRAMUL NOUA CASĂ

0
234

Programul Noua Casă, prin care cei interesați pot lua credite garantate de stat pentru cumpărarea unei locuințe noi, va continua și în acest an. Guvernul a stabilit zilele trecute ca valoarea plafonului garanţiilor care pot fi emise anul acesta să fie de un miliard de euro, cu jumătate de miliard mai mică decât cea a plafonului din 2023.
Normele programului  stabilesc că valoarea maximă a creditului care poate fi accesat pentru o singură locuință este de 66.500 de euro, iar avansul este de 5% – pentru locuințele care au un preț maxim de 70.000 euro. În cazul în care prețul locuinței ajunge până la 140.000 de euro, valoarea maximă a creditului poate ajunge la 119.000 de euro, cu un avans de 15% din partea beneficiarului.
Dobânda creditelor este variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor, la care se adaugă o marjă fixă de aproximativ 2%.

Locuințele achiziționate prin programul Noua Casă nu se pot vinde timp de cinci ani de la cumpărare, iar atunci când vine vorba despre închiriere, acest lucru se poate face doar cu acordul băncii și al Ministerului Finanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 70