SOLUȚII PENTRU CRIZA PARCĂRILOR

0
407

Comercianții de pe Bulevardul Unirii solicită Primăriei Buzău soluții pentru a rezolva criza parcărilor din zonă. În ultima ședință a Consiliului Local Municipal, proprietarii a două magazine, direct afectați de decizia interzicerii parcării pe bulevard, au venit cu propuneri concrete pentru a rezolva această problemă. Luminița Anghel, proprietar al unui magazin de îmbrăcăminte second-hand de pe Unirii Nord le-a propus aleșilor locali ca agenților economici să li se permită staționarea pentru câteva minute, pentru aprovizionare, fără să fie amendați de polițiști. Ea propune și amenajarea unor locuri de parcare între spațiile verzi dintre benzi, după modernizarea bulevardului.

Un alt comerciant, care are un magazin de încălțăminte deschis pe Unirii Sud, cere realizarea unor alveole unde clienții să poată staționa în perioada în care sunt la cumpărături. El a mai sugerat Primăriei să demareze o campanie de informare prin care, atât buzoienii, cât și cei care tranzitează orașul, să cunoască faptul că-și pot parca mașinile în spatele blocurilor din jurul magazinelor.Comercianții se plâng că afacerile le-au fost serios afectate, din momentul în care a fost interzisă parcarea mașinilor pe benzile de pe bulevard.

Primarul Buzăului, Constantin Toma spune că, fiind vorba despre un proiect european, nu se mai pot face schimbări.Edilul a fost contrazis, însă, de unii consilieri locali. Ei consideră că, deși Bulevardul Unirii a fost modernizat după un proiect realizat cu fonduri europene, încă se poate interveni, în anumite zone, pentru crearea unor locuri de parcare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 77 = 84