RĂMÂN ÎNCHISE

0
343

Taberele școlare de la Poiana Pinului și Arbănași, din județul Buzău, tranformate la începutul pandemiei în centre de carantină pentru pacienții infectați cu COVID, rămân închise pentru al cincilea an consecutiv. Pentru a fi din nou funcționale, cele două centre de agrement, care făceau vara mai frumoasă multor copii din toată țara, au nevoie de investiții pentru reabilitare și dotare cu mobilier nou. Direcţia Judeţeană de Tineret și Sport Buzău încearcă să obțină de la Ministerul Tineretului și Sportului banii necesari pentru reabilitarea taberei de la Poiana Pinului. Deși reprezentanții Direcției au solicitat peste 500.000 de lei,  Ministerul va trimite la Buzău doar 5% din suma cerută.

Conducerea Direcţiei Judeţene de Sport Buzău spune că deși suma solicitată pentru reabilitarea taberei pare considerabilă, lucrările s-ar ridica, în realitate, la o cifră cu mult mai mare. În speranța că va primi banii solicitați, instituția a renunțat la alte lucrări de reabilitare la tabăra de la Poiana Pinului. Chiar și așa, Ministerul Tineretului și Sportului nu a putut fi înduplecat.

În ceea ce privește Centrul de Agrement de la Arbănași, lucrurile sunt mai simple, în condițiile în care tabăra a fost inclusă într-un amplu proiect al Companiei Naționale de Investiții, societate controlată de statul român.

Tabăra Poiana Pinului, situată în localitatea Haleș, comuna Tisău, dispune de o capacitate de cazare de 285 de locuri, având clasificare de două stele. Centrul de agrement Arbănași este situat pe Valea Slănicului, în comuna Beceni, la 35 de kilometri distanță de municipiul Buzău. Tabăra Arbănași are o capacitate de cazare de 123 de locuri, tot de două stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =