PĂSĂRILE RĂPITOARE ÎȘI FAC CUIB ÎN ZONELE URBANE

0
235

Municipiul Buzău găzduiește 85 de specii de păsări diferite în zona de blocuri, fără a lua în considerare Pădurea Crâng. Este constatarea Societății Ornitologice Române, care afirmă că multe dintre acestea sunt păsări răpitoare care își fac cuib în fisurile dintre blocuri.

Printre răpitoare se află vânturelul roșu, cucuveaua, grangurul, cucul, rațele sălbatice, păsări mai puțin întâlnite în mediul urban. De asemenea, mai nou, Buzăul este plin de pescăruși râzători, acei pescăruși cu capul negru. În urmă cu zece ani, în municipiu nu era niciunul, însă de atunci s-au înmulțit extrem de mult la nivel european.

În schimb, se observă o scăderea considerabilă a numărului de ciufi de pădure, păsări din familia bufnițelor care trăiesc în zonele de deal și de munte, cu păduri seculare, dar care coboară la câmpie în așa-numitele dormitoare pentru iernat. Dacă în iarna 2016-2017, în pinii din zona Ocolului Silvic din Buzău, ornitologii au numărat 134 de exemplare, în această iarnă au mai identificat doar șase exemplare. După câte se pare, ciufii au dispărut pentru că pinii au fost afectați și au început să se usuce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 58