FESTIVALUL DE FILM DE LA BERLIN, A 74-A EDIȚIE

0
144

Cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin s-a deschis joi, 15 februarie,  și va dura până pe 25 februarie, iar programul este unul surprinzător.

Ediția din acest an a Berlinalei va fi ultima ediție condusă de Carlo Chatrian și Mariette Rissenbeek, care pleacă de la conducerea festivalului.

Sunt 20 de titluri care concurează pentru Ursul de Aur din acest an, producții eclectice și care includ mai multe proiecte cu vedete, alături de câteva favorite ale cinematografiei de artă.

Printre filmele intrate în cursa pentru Ursul de Aur se numără Another End, Black Tea,  La Cocina, A Different Man, My Favourite Cake  și Pepe.

Introduction, din 2021, a obținut Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu; iar The Novelist’s Film, din 2022, a primit Marele Premiu al Juriului Ursul de Argint.

Pe lângă membrii juriului internațional, pe covorul roșu sunt așteptați juriul Encounters, juriul premiului GWFF pentru cel mai bun film de debut, juriul premiului Berlinale Documentary Award, precum și juriul Generation International Jury.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =