SISTEMUL E-FACTURA, O POVARĂ PENTRU MICII ÎNTREPRINZĂTORI

0
306

Povara noilor măsuri fiscale este acut resimţită de micii antreprenori. Un sondaj realizat printre IMM-uri arată că există probleme şi cu sistemul e-factura.  6 din 10 antreprenori se plâng de cheltuielile pe care le au odată cu obligativitatea accesării sistemului e-factura. În plus, îi încurcă erorile frecvente și lipsa informațiilor pentru utilizarea platformei gestionate de ANAF.

Reprezentanții Consiliului IMM-urilor solicită premierului vouchere pentru o parte din costuri. Cer și ca termenul privind sancțiunile să fie amânat până la finalul anului.

Reprezentanți din Ministerul Finanțelor au declarat  că iau în calcul o potențială amânare a termenului de la care vor fi date amenzi.

Pe lângă numeroasele nelămuriri, aproape 70% dintre micii antreprenori consideră că sistemul e-factura nu va reduce evaziunea fiscală. In plus, un astfel de sistem se implementează în câțiva ani și nu peste noapte, susțin reprezentanții micilor firme.

Sistemul e-factura a devenit obligatoriu de la 1 ianuarie, iar operatorii economici au obligația să raporteze pe platformă toate facturile emise pentru livrări de bunuri și prestări de servicii.

Amenzile pentru cei care nu respectă legea ar urma să fie date de la 1 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 13