CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU, PREZENT LA DOUĂ TÂRGURI DE TURISM

0
368
Foto arhiva

Consiliul Județean Buzău participă în perioada 15-18 februarie 2024, la Târgul Național de Turism al României, organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău ”Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României.

Sub sloganul “Descoperă Buzăul”, instituția va face cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, cum ar fi Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura” și  Vulcanii noroioși, comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău.

Toate obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare – pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura “Descoperă Buzăul”, Pliantul “Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii noroioși.

Nu vor lipsi nici momentele artistice, Centrul Județean de Cultură și Artă este alături de Consiliul Județean Buzău la TTR prin prezența ansamblului de dansuri traditionale buzoiene.

În prima zi a TTR va avea loc la standul Buzăului o degustare de vinuri, organizată în colaborare cu Staţiunea de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa, unde vom prezenta, alături de specialiștii stațiunii, 4 sortimente de vin produse în Buzău.

Standul Consiliului Județean Buzău va putea fi vizitat în Pavilionul B2 din incinta Romexpo.

În aceeași perioadă, Consiliul Județean Buzău va prezenta oferta turistică a județului la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, în cadrul standului României, participările internaționale fiind esențiale pentru a face Buzăul cunoscut dincolo de hotarele țării noastre și a aduce turiști străini sau chiar români ce trăiesc în afara granițelor țării să ne cunoască bogățiile naturale și culturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =