SIMULAREA LA MATEMATICĂ LE-A DAT BĂTĂI DE CAP ELEVILOR DE CLASA A VIII-A

0
284

A doua probă a Simulării Naționale pentru clasa a VIII-a i-a pus pe elevi în fața unor subiecte de matematică de dificultate peste medie. La nivel național, prezența a fost mai scăzută față de proba de limba română. Mulți au ieșit din săli dezamăgiți, deși notele nu sunt trecute obligatoriu în catalog. Profesorii spun că multe exerciții au fost mai grele decât la Evaluarea Națională, din anii trecuți. Cele mai multe batai de cap le-a dat  rombul. Și subiectele de la română au fost îndelung comentate. Cel mai controversat a fost subiectul 8, elevilor li s-a cerut un răspuns de 50-100 de cuvinte la întrebarea „Crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?”

Procedurile pentru digitalizarea lucrărilor au provocat unele dificultăți.

Spre finalul timpului de lucru, unii elevi au așteptat chiar și o oră și jumătate să le vină rândul pentru scanarea lucrării. Platforma a fost blocată 20 de minute, timp în care asistenții au salvat lucrările local, în computerele școlii. Apoi, au transferat totul în server. Aceste disfuncționalități nu au afectat secretizarea tezelor.

Ministerul Educației anunță că va investi peste 70 de milioane de euro din fonduri PNRR într-un nou sistem informatic, astfel încât până în toamna anului 2027 toate examenele să se dea online, iar corectarea să fie integral digitalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =