PERMISUL AUTO, ANULAT PE VIAȚĂ. CINE VA PUTEA PRIMI O ASTFEL DE SANCȚIUNE

0
230

Şoferii băuţi sau drogaţi care au provocat un accident mortal ar putea rămâne fără permis de conducere pe viaţă! Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat de Senat şi urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor.  Aproape 20.000 de şoferi acuzaţi că au condus sub influența alcoolului sau a drogurilor ajung în fiecare an în fața judecătorilor. Din cauza lor, patru oameni mor în fiecare lună.

România este ţara europeană cu cei mai mulţi morţi pe şosele. Peste 1.500 doar anul trecut. Tot în 2023, peste 16.000 de şoferi au rămas pietoni după ce s-au urcat la volan sub influenţa acoolului iar peste 3.000, după ce au condus sub influenta substantelor interzise.

Experții în conducere defensivă cred că acest proiect de lege poate fi îmbunătăţit ca să prevină tragediile de pe şosele. Ei spun că înainte să fie suspendat permisul pe viaţă celui care produce un accident cu victime pentru că este sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, ar trebuie să i se ia permisul 2-3 ani în cazul în care a fost  prins băut, la volan, la un control de rutină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =