VACANȚE DESE ȘI DE SCURTĂ DURATĂ, PRINTRE PREFERINȚELE ROMÂNILOR

0
177

Vacanţele mici şi dese… sunt preferatele românilor în acest an.  Peste 40% dintre români au de gând să cheltuie între 1000 şi 2500 de euro pentru vacanţele din acest an. Cei mai mulţi îşi doresc un sejur de 7 nopţi, dar şi cât mai multe city-breakuri. Cele mai căutate destinaţii din Europa rămân Barcelona, Madrid, Roma sau Atena, unde preţurile pornesc de la 300 de euro de persoană pentru un city-break.

Agenţiile şi-au adaptat ofertele şi destinaţiile la noul trend.Vorbim despre nişte destinaţii în Italia şi în Grecia, în special. Pentru un sejur în insula Ischia, un preţ mediu al unui pachet pentru două persoane este în jur de 1500 de euro pentru un hotel de patru stele cu demipensiune. În insula Lesbos, tarifele pornesc de la 300 de euro de persoană.  Şi pachetele cu early booking în ţară sunt foarte căutate în această perioadă. De exemplu, un sejur de cinci stele, all inclusive, la malul mării, costă acum 2000 de lei în staţiunea Eforie.

Datele arată că anul trecut românii au călătorit peste 623 de milioane de kilometri întreaga lume. Echivalentul a 15 000 de călătorii în jurul planetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =