STARE DE ALERTĂ EPIDEMIOLOGICĂ DIN CAUZA GRIPEI

0
190

Ministerul Sănătății a declarat stare de alertă epidemiologică din cauza gripei.

Decizia a fost luată după ce  s-au înregistrat trei săptămâni consecutive de depăşire a pragului epidemic, cu cresteri ale cazurilor de îmbolnăvire, de la o zi la alta. În săptămâna 22-28 ianuarie au fost raportate peste 9.100 de cazuri de gripă în toată ţara. 11 români şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor cauzate de virusul gripal.

În total, până în prezent, în acest sezon, s-a ajuns la 51 de persoane care și-au pierdut viața din cauza complicațiilor pe care le-au făcut din cauza gripei. Majoritatea au fost la persoane de peste 65 de ani și la doi bebeluși .

Cele mai multe cazuri, în ultima săptămână au fost în București, în județele Cluj, Prahova, Constanța, Iași și Buzău.

Declararea stării de alertă epidemiologică presupune ca unităţile sanitare şi şcolile să facă triaj epidemiologic, se recomandă purtarea măştii în şcoli şi a echipamentelor de protecţie în spital. În plus, unităţile sanitare ar trebui să adapteze programul vizitatorilor.

Autorităţile se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie şi mai multe cazuri de gripă. Abia spre sfârşitul lunii februarie, numărul de persoane infectate va scădea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 43