FANE CĂPĂȚÂNĂ, ARESTAT DIN NOU

0
347

Fostul lider al interlopilor anilor `90, Ștefan Dinu, cunoscut sub numele de Fane Căpățână, a fost arestat de către polițiștii buzoieni. La ieșire din municipiul Buzău, el s-a dat drept polițist și a furat aproape 4.000 de euro de la un cetățean străin și de la pasagerii aflați în mașina acestuia. Metoda folosită de Fane Căpățână nu este nouă și i-a mai adus probleme interlopului bucureștean și în trecut. În urmă cu aproape 2 ani, interlopul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce s-a dat drept polițist și, în urma unui fals control corporal, i-a furat unui bărbat 2.500 de lei.

Imediat după ce a descoperit că-i lipsesc banii din portofel, cetățeanul străin a sesizat poliția, care a început căutările. Fane Căpățână a fost depistat de către polițiștii buzoieni chiar la domiciliul său, din București, și a fost dus la audieri, fiind apoi reținut pentru 24 de ore.

Fane Căpățână s-a remarcat în lumea interlopă a anilor ’90 drept un personaj deosebit de violent. În 9 mai 1997, el l-a tăiat cu sabia pe finul său de cununie, Laurențiu Lică, la momentul respectiv un fotbalist important. Interlopul a fost arestat preventiv abia un an mai târziu și condamnat la șapte ani de detenție. După ce a ajuns din nou în libertate, Fane Căpățână a evitat să mai comită fapte cu violență și s-a axat pe înșelăciuni de tip „maradona”, pe care le comitea după ce se recomanda drept polițist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 75