PROPUNERE: PENSIILE DE PÂNĂ LA 3000 DE LEI, SCUTITE DE IMPOZIT

0
206

Anul 2024  a venit cu multe schimbări. Guvernul a implementat diferite măsuri, iar noi legi au intrat în vigoare. Multe dintre aceste modificări îi vizează direct pe pensionari. Noua lege a pensiilor a venit cu o majorare la început de an. De asemenea, veniturile vârstnicilor ar urma să crească în urma recalculării din septembrie 2024. Dar, se pare că în Guvern se discută o nouă măsură. Este luat în calcul scenariul de a elimina taxarea pensiilor pentru cei cu venituri de până la 3.000 de lei. Astfel, cei care nu au pensia mai mare decât limita impusă, nu vor mai fi nevoiți să plătească impozit la stat.

În prezent, doar pensiile de până la 2000 de lei nu sunt taxate cu  10%.  Inițiativa de schimbare a pragului de impozitare a fost propusă de Partidul Național Liberal, care a trecut deja tacit de Senat.

Până la o decizie finală, guvernanții trebuie să țină cont de cum va fi afectat bugetul de stat, având în vedere că impactul bugetar al unei astfel de măsuri este  de aproape 152 de milioane lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 6