SPECII PROTEJATE DIN PARCUL CRÂNG, ÎN PERICOL

0
236

A fost, din nou, scandal în ședința Consiliului Local Municipal Buzău. De această dată, sursa dezbaterilor aprinse a fost un proiect prin care se încearcă transformarea Crângului în pădure-parc. Unii consilieri locali, dar și un expert de mediu solicită Primăriei Buzău modificarea studiului privind transformarea Crângului în pădure-parc, cu căsuțe și alei.

Expertul de mediu, Haritina Crăiță, consideră că stejarii seculari și laleaua galbenă de Crâng, o specie protejată, ar putea fi distruși prin amenajările pe care Primăria Buzău vrea să le facă în parc.

Reprezentanții Primăriei Buzău acuză, la rândul lor, că anumiți contestatari ai proiectului de transformare a Crângului în pădure-parc își fac campanie electorală.

Directorul Direcției Tehnice din Primăria Buzău susține că în proiectul Crângului s-au respectat toți pașii legali și că, în continuare, se va ține cont de părerile autorizate ale experților.

Deși consilierii din opoziție au cerut delimitarea exactă a zonelor unde se află arborii seculari și laleaua galbenă, pentru a fi protejate, propunerea lor a fost respinsă prin votul majoritar al consilierilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 56