PRIMARUL BUZĂULUI: C.N. MIHAI EMINESCU, UNA DINTRE CELE MAI SIGURE ȘCOLI DIN ORAȘ

0
957

Elevii și profesorii Colegiului Național ,,Mihai Eminescu” din Buzău mai au de așteptat până când se vor reîntoarce în clădirea de pe strada Independenței. Deși reprezentanții Primăriei Buzău au făcut, astăzi, recepția finală a lucrărilor, mutarea elevilor în clădirea renovată se va face după încă o verificare a comisiei de specialitate. Primarul Buzăului consideră, însă, că liceul este acum una dintre cele mai sigure unități de învățământ din oraș.

După reabilitare, sălile de clasă ale Colegiului Mihai Eminescu sunt încăpătoare, bine încălzite și au fiecare câte un videoproiector cu ecran. De asemenea, pentru fiecare specialitate a liceului va exista un laborator. Conducerea liceului anunță și o altă noutate pentru elevi.

Cea mai mare provocare a constructorului a fost legată de consolidarea clădirii, monument istoric. Multe dintre elementele imobilului au fost restaurate cu maximă atenție.

Lucrările de reabilitare la clădirea din strada Independenței au început în toamna anului 2019 și, deși trebuiau să se finalizeze în 2020, au fost întârziate din mai multe motive. Elevii care au intrat la acel moment în clasa a IX-a au absolvit Colegiul Național ”Mihai Eminescu” fără vreo oră petrecută în clădirea simbol. Toți cei patru ani de liceu i-au petrecut în clădirea fostului liceu „Costin Nenițescu”. Tot aici a început cursurile și noua generație 2023-2024. Inițial, contractul de reabilitare a clădirii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, monument istoric de patrimoniu, a fost de aproape 5 milioane de euro. Până la finalizarea investiției, valoarea acesteia a crescut pe fondul scumpirii materialelor de construcții.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

85 + = 95