MOTORINĂ TOT MAI SCUMPĂ. CÂT NE COSTĂ UN PLIN

0
215

Motorina este tot mai scumpă în ultimele zile, iar preţul va continua să crească. Scumpirile sunt puse pe seama conflictului din Marea Roşie, care a triplat costul transportului motorinei către întreaga Europă.

Comparativ cu luna trecută, preţul unui litru de motorină a crescut cu peste 3 procente, ceea ce înseamnă că, pentru un plin de 50 de litri, plătim cu 11 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

După saltul de la începutul anului, când a crescut acciza, scumpirile nu s-au oprit. În ultima săptămână, de exemplu, prețul motorinei s-a majorat aproape zilnic. Dacă pe 17 ianuarie un litru de motorină costa, în medie, 7 lei şi 14 bani, acum prețul a ajuns la 7 lei şi 22 de bani.

România este o importatoare netă de motorină, iar în momentul în care importurile din Rusia au fost excluse datorită sancţiunilor, foarte multe importuri vin din Asia.

Indiferent de evoluţia preţului barilului, din vară, românii vor plăti mai mult cu 40 de bani pe litrul de motorină, din cauza unei noi majorări de acciză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =