PLAFONAREA ADAOSULUI COMERCIAL PENTRU ALIMENTELE DE BAZĂ, PRELUNGITĂ

0
236

Măsura privind plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază ar putea fi prelungită şi după data de 31 ianuarie 2024, luând în calcul şi introducerea de noi produse pe listă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că se dorește si ca  familiile cu venituri mici şi medii din România să poată cumpăra alimentele de bază cu adaos comercial redus.

Întrebat dacă mielul ar putea fi introdus pe lista produselor cu adaos comercial redus având în vedere Sărbătorile Pascale, şeful de la Agrigultură a transmis că va decide acest lucru numai după ce va avea un dialog cu retailerii şi procesatorii, însă a recunoscut că este o propunere bună.

Ordonanţa care prevede  plafonarea  preţurilor la unele produse agricole şi alimentare a intrat în vigoare pe 1 august 2023 şi viza 14 grupe de produse alimentare, printre care  pâinea, cateva produse din categoria lactatelor,  legumele si fructele vrac, dar si ouăle, uleiul , zaharul și carnea.

La finele lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 70