NOI AMENAJĂRI ÎN PARCUL CRÂNG

0
1003

Noi investiții se prefigurează, în acest an, în Parcul Crâng din municipiul Buzău. Primăria își propune reamenajarea unei zone, din partea central-vestică a parcului, cu o suprafață de aproape 3.500 de metri pătrați.

În acest spațiu, ar urma să fie amplasate 12 busturi din bronz, realizate de sculptori de renume, ce vor înfățişa personalități importante ale Buzăului: Alexandru Marghiloman, Sfântul Sava, Petre Zangopol, Constantin Angelescu, Vasile Voiculescu, Ion Andreescu, Benone Sinulescu, Dionisie Romano, Nicu I. Constantinescu, George Emil Palade, Constantin Giurescu și Mircea Bădulescu. Scopul proiectului este de a pune în valoare Parcul Crâng”, iar investiția se ridică la aproape 4 milioane de lei.

Tot în parc, se dorește amenajarea unei noi fântâni arteziene pe fundul căreia va fi realizat un mozaic din granit ce va reprezenta pasărea Phoenix. Obiectivul va fi realizat în 21 de luni.

Ambele proiecte vor fi supuse dezbaterii Consiliului Local Muncipal Buzău în ședința de vineri, 19 ianuarie. Ședința va începe la ora 10.00 și va avea pe ordinea de zi 7 proiecte de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 3