BANI PENTRU PĂRINȚII CARE AU COPII LA CREȘĂ SAU GRĂDINIȚĂ

0
522

Facilitatea fiscală care le permite angajatorilor să plătească grădinița sau creșa pentru copiii salariaților a intrat în sfârșit în vigoare.

Mulți tineri părinți speră la ajutorul de 1.500 de lei, scutit de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor de asigurări sociale, ori sănătate. Începând cu 1 ianuarie, firmele pot înregistra drept cheltuieli sociale banii plătiți pentru plasarea copiilor angajaților în unități de educație timpurie – grădinițe și creșe.

Angajatorii pot plăti direct la creșe și grădinițe sau le pot deconta părinților cheltuiala, cu condiția ca aceștia să-și înscrie copiii la o unitate care funcționează legal.

Cheltuiala este mare, iar statul  a impus restricții, astfel încât nimeni să nu abuzeze de facilități fiscale și să înlocuiască salariile cu tot soiul de alte plăți netaxate.

În primul rând, sumele plătite de un angajator pentru creșe și grădinițe, alături de alte cheltuieli sociale, trebuie să se încadreze în limita a 5% din totalul cheltuielilor cu personalul.

În al doilea rând, beneficiile extrasalariale de care se poate bucura un angajat sunt limitate la 33% din salariul de bază brut lunar.

Toate acestea îi fac pe părinți să fie sceptici în ceea ce privește acordarea unui ajutor de către patroni.

Deocamdată, foarte puține firme iau în calcul să acorde acest beneficiu și nu chiar la valoarea maximă admisă de lege.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 37