NICIUN DRUM NAȚIONAL ÎNCHIS DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE

0
234

Valul de frig care s-a abătut asupra României a adus ninsori puternice, în special în zona Moldovei. Din cauza viscolului, mai multe șosele din țară au fost ieri închise sau au avut restricții de tonaj.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează  însă că, în această dimineață, la ora 07:00, nu mai era niciun drum național sau autostradă cu  circulația închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.  Rămân însă oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, din cauza vântului puternic.

La nivelul țării se circulă în general pe un carosabil uscat, însă în anumite zone de munte și pe șosele ale Moldovei, traficul se desfășoară în condiții de iarnă, se acționează unde se impune cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, să circule cu multă atenție, asigurându-se foarte bine înainte de schimbarea direcției, să păstreze în mers o distanță de siguranță între autovehicule și să evite manevrele riscante!

Începând de astăzi, se vor relua cursurile cu prezenţă fizică în majoritatea şcolilor în care activitatea a fost suspendată, ieri. Mai raman cateva scoli, unde nici azi copii nu merg fizic la scoală. Este vorba despre o unitate de învăţământ  din Brăila, 2 din județul Neamț și 8  din Iași. Recuperarea activităţii didactice pentru ziua de 9 ianuarie se va desfăşura în cadrul unui program stabilit la nivelul consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 40