FRIG EXTREM ÎN ZILELE CE VIN! CUM SĂ NE FERIM DE GER

0
192

În următoarele zile se vor înregistra temperaturi scăzute, iar meteorologii au emis o avertizare de ger, pentru toată țara. Medicii și specialiștii în sănătate publică ne spun ce trebuie să facem în perioadele friguroase, pentru a evita efectele negative ale frigului asupra organismului.

În zilele cu ger, este recomandat să evităm deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig; să respectăm regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii; să consumăm alimente bogate în proteine, fructe și legume.

Dacă este necesară deplasarea în spații deschise, medicii și specialiștii recomandă să purtăm căciuli,  fulare și mănuși. Trebuie evitată expunerea mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.

Persoanele vârstnice sunt printre cele mai vulnerabile în cazul expunerii la frig, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii. Acestea trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate  care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 58