MĂNĂSTIREA BRADU, VIZITATĂ ȘI VIRTUAL

0
465

Mănăstirea-cetate Bradu, din județul Buzău, devine un important obiectiv turistic din zona de sud-est a României, ce poate fi vizitat acum, atât fizic, cât și virtual, cu ajutorul tehnologiei de scanare 3D de ultimă generație. Pentru a da posibilitatea cât mai multor persoane să viziteze renumita mănăstire, o companie din Buzău a scanat 3D monumentul și a realizat un tur virtual al Mănăstirii Bradu.

Lăcașul de cult de pe Valea Nișcovului a fost scanat în cel mai mic detaliu, astfel încât obiectivul poate fi “vizitat” și cunoscut acum de oricine, printr-un singur click. Construcția Mănăstirii Bradu a fost începută în secolul al XVI-lea de către de familia Bădeanu Mihălcescu Cândescu și continuată de către soția domnitorului Mihnea Turcitul, Doamna Neaga.

Actuala biserică a fost ridicată în cursul secolului al XVI-lea, iar în apropierea anilor 1641-1642 au fost construite turnul-clopotniță și o serie de chilii. Așezământul călugăresc de la Bradu a fost desființat prin legea secularizării averilor mănăstirești din 1863, sfântul lăcaș devenind biserică parohială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 36