TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII POPULARE ÎN NOAPTEA DE REVELION

0
338

Revelionul este privit ca un nou început, o nouă etapă în viața noastră și a întregii lumi. Pe lângă obiceiul de a sărbători trecerea în Noul An, oamenii au dezvoltat de-a lungul timpului o serie de tradiții și superstiții, menite să aducă liniște, belșug și sănătate în noul an. Pentru a avea noroc, sănătate, bani și pentru a vă îndeplini visele, se recomandă să fiți atenți și să puneți în practică unele tradiții și superstiții.

Sărutul de la miezul nopții

Când ceasul bate miezul nopții, în data de 31 decembrie, se spune că este bine să săruți pe cineva drag și iubit, de preferat iubitul / iubita. Poate părea că sărutul de la miezul nopții este o modalitate de a-ți arăta entuziasmul pentru noul an. Dar, de fapt, se crede că dacă săruți pe cineva drag în timp ce ceasul bate 12 noaptea, acele sentimente vor continua în următoarele 12 luni.

12 boabe de struguri

Această superstiție a apărut în Spania și este menită să vă aducă noroc pentru anul care urmează. Mâncați 12 boabe de struguri la miezul nopții – unul pentru fiecare lună – sau puneți boabele pe un bețișor sub formă de frigăruie și consumați-le alături de un cocktail.

Bani în portofel

Vreți ca noul an să fie prosper din punct de vedere financiar? Superstiția spune să aveți bani în portofel / buzunar. De asemenea, nu împrumutați bani în ajunul Anului Nou sau în ziua de Anul Nou și nu începeți anul cu datorii neplătite, altfel ați putea crea un precedent pentru lunile următoare.

Umpleți dulapurile

Tradiția spune că e bine să vă încărcați cămara cu tot felul de bunătăți pentru a avea un an prosper și îmbelșugat. Este considerat ghinion să începeți anul cu dulapurile goale. Tot la această superstiție intră și masa îmbelșugată de care ne bucurăm la trecerea în noul an.

Deschideți ușile și geamurile

O superstiție spune că în noaptea dintre ani este bine să deschideți ușile și geamurile pentru a lăsa vechiul an să plece, iar cel nou să intre în casă. Ținând cont totuși că temperaturile de afară pot fi negative, nu e musai să lăsați prea mult timp ușile și geamurile deschise, doar simbolic câteva secunde.

Purtați ceva roșu

În cultura chinezească, culoarea roșie este asociată cu energia și focul, ceea ce se traduce prin noroc. La noi, superstiția are o altă semnificație. Se spune că, atunci când purtați ceva roșu, sunteți feriți de spiritele rele, privirile malefice și de deochi.

Valiza goală

La cumpăna dintre ani, luați o valiză goală și plimbați-vă cu ea în jurul casei. Se spune că în felul acesta veți reuși să umpleți valiza goală cu noi amintiri și aventuri în noul an. Totodată, poate să vă aducă călătorii și vacanțe de neuitat.

Lista dorințelor

În noaptea dintre ani, se recomandă să vă faceți o listă cu dorințele și visurile voastre. Așterneți pe hârtie ceea ce doriți să faceți în noul an. Apoi ardeți hârtia pentru ca respectivele dorințe să devină realitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =