POLIȚELE RCA, MAI SCUMPE ÎN 2024

0
300

Polițele RCA vor înregistra o creștere ușoară în 2024. Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat pe site-ul oficial noile tarife de referință pentru asigurări, pentru următoarele șase luni.

Pentru șoferii cu vârste de 30 de ani sau mai puțin, autoritatea de Supraveghere Financiară  a prognozat un tarif de referință RCA de 4.747 de lei pentru această categorie, de la 4.709 lei în luna februarie a acestui an. Aceste prețuri se aplică pentru șoferii care conduc vehicule cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc.

De altfel, pentru mașinile cu o capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 1200 cmc, se înregistrează cea mai semnificativă creștere. Această categorie are un tarif de referință de 1.939 de lei, față de 1.822 de lei.

În ultimii ani, prețurile asigurărilor RCA au crescut constant, ca urmare a ieșirii de pe piață a doi asiguratori importanți: City Insurance în 2021 și Euroins la începutul acestui an.

După falimentul Euroins, tarifele RCA au fost plafonate până la finalul anului, la valoarea celor stabilite de asigurator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 9