LIMFEDEMUL, O BOALĂ CARE ARE LEAC

0
388

Şansă nesperată pentru cei care luptă să învingă cancerul de sân, dar cărora li se umflă  braţul pe partea operată. Această problemă, care se numește limfedem și care, până de curând, era o afecțiune incurabilă în România, are acum leac prin intervenţii chirurgicale speciale. Aceste soluții medicale au fost aduse în prim-plan, la Rm Sărat, în cadrul  unui workhop organizat de Asociația pacienților cu limfedem cu sprijinul Colegiul Medicilor Buzău

Limfedemul, numit si edem limfatic, este o afectiune cauzată de o acumulare de lichid limfatic in tesuturi și apare în urma unor tratamente chirurgicale în bolile oncologice sau în cazul unor boli parazitare. De cele mai multe ori, este o problemă de sănătate asociată sau determinata de unele boli genetice. Odată instalat, limfedemul nu poate fi vindecat, dar cu un tratament corect, poate fi controlat si ameliorat semnificativ.

Tratamentul în boala cu limfedem se concentrează pe reducerea edemului și prevenirea complicațiilor. Accentul este pus pe reducerea edemului prin exercițiile fizice, dar și printr-un drenaj limfatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 22 = 26