LAURENȚIU CAZAN, CETĂȚEAN DE ONOARE AL BUZĂULUI

0
980

Unul dintre cei mai cunoscuți și talentați muzicieni români, Laurenţiu Cazan, va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Buzău.

Solist vocal, compozitor, orchestrator, textier, inginer de sunet, multi-instrumentist, Laurențiu Cazan s-a născut pe 28 decembrie 1957, în Bacău, dar în 1966 s-a mutat la Buzău, părinţii fiind buzoieni. A început cursurile primare la Bacău şi le-a continuat la actualul Liceu de Artă „Margareta Sterian” din Buzău, studiind sistematic, vioara şi pianul. Ultima clasă de liceu, a XII-a, a urmat-o la actualul Colegiu Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Spirit autodidact, Laurențiu Cazan a reuşit să înveţe singur, cu succes, chitara şi alte instrumente muzicale. Stilurile de muzică abordate de el sunt extrem de diverse: simfonic, pop-rock, soul, blues, funky, jazz-rock, folclor românesc, flamenco, sud american, country. A debutat în 1982 la Televiziunea Română cu piesa „Uită tristeţea”, muzică şi versuri proprii, în cadrul unei emisiuni produse de Titus Munteanu. De numele lui Laurențiu Cazan se leagă numeroase piese și albume, de succes, emisiuni, turnee și concerte în țară și străinătate.

El va primi titlul de cetățean de onoare al muncipiului Buzău în ședința Consiliului Local Muncipal Buzău de marți 12 decembrie. Ședința va începe la ora 10.00 și are pe ordinea de zi 10 proiecte de hotărâre, dar și alte probleme ale activității curente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =