NOI MĂSURI ANTIFUMAT, ADOPTATE DE SENAT

0
224

Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, cu excepţia spaţiilor în care sunt cazate persoanele private de libertate, riscă amenzi de la 100 de lei la 500 de lei. Sanctiunea este cuprinsă într-un amendament la un proiect ce vizează prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun, adoptat luni de Senat.

Aceleaşi amenzi sunt prevăzute şi în cazul elevilor care fumează în şcoală sau în cazul produselor din tutun care se comercializează prin intermediul serviciilor de curierat şi care trebuie să aibă tipărit pe colet, „în mod cât mai lizibil, mesajul – Atenţie! Acest pachet conţine produse din tutun sau produse care conţin nicotină”.

În cazul persoanelor juridice, amenda este de 10.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile, dacă nu se respectă o serie de prevederi din lege.

Pentru o nouă contravenţie, persoanele juridice vor fi amendate cu 20.000 de lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Propunerea a apărut ca urmare a nevoii de a reduce expunerea minorilor la produsele ce le pot afecta sănătatea, cum ar fi tutunul.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 59