ANGAJAȚII MINISTERULUI CULTURII, ÎN GREVĂ JAPONEZĂ

0
199

Angajaţii Ministerului Culturii şi ai Direcţiilor judeţene de cultură sunt în grevă japoneză timp de o săptămână, din cauza salariilor mult mai mici faţă de colegii din alte ministere, cu aceleaşi funcţii.

Daca  un consilier superior gradaţia 5 la Ministerul Culturii are un salariu de  8.195 lei brut plus  alte sporuri,  la Ministerul Mediului, pentru aceeasi funcție, salariul este de peste 15 mii de lei, plus sporuri.

În ceea ce priveşte Direcţiile pentru Cultură, un angajat cu funcţia de consilier superior 5 are un salariu brut de 6.109 lei, în timp ce la Direcţia pentru Agricultură,  salariul brut pentru aceeaşi încadrare este de 10.079 lei,  iar la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale este chiar  de doua ori mai mare.

Potrivit sindicatului Culturalia, afiliat la Blocul Naţional Sindical, angajaţii Ministerului Culturii vor protesta în faţa instituţiei săptămâna viitoare.

Decizia de a intra în grevă a fost luată, pe 23 noiembrie, pentru că nu a fost acordat sporul de 15% pentru complexitatea muncii dar şi din cauza neacordării drepturilor salariale restante, câştigate în instanţă încă din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 72