PROIECT: MAȘINILE PUTERNICE INTERZISE ȘOFERILOR TINERI

0
356

Un proiect de lege, depus recent la Senat le va interzice soferilor tineri să conducă mașini puternice. Astfel, tinerii cu vârsta până la 21 de ani, precum și cei care au luat permisul de mai puțin de un an, nu vor mai putea conduce mașini care dezvoltă mai mult de 100 de cai putere. Legea îi vizează pe posesorii de permise pentru categoria B și prevede și o limită maximă în cazul vehiculelor electrice – cel mult 75 de kw.

De asemenea, noua lege vine și cu modificări privind practica în timpul școlii de șoferi. Numărul minim de ore de pregătire teoretică va fi de 25, iar cel de pregătire practică – de 45, față de 30 în prezent. Propunerea legislativă mai prevede ca Poliţia să aibă obligaţia să-i avertizeze pe şoferi cu privire la prezenţa radarelor pe drumuri.

În privința pietonilor, bicicliștilor și conducătorilor de trotinete norma le interzice utilizarea telefonului mobil sau a oricăror dispozitive de înregistrare sau redare de texte, foto sau video care le pot distrage atenția de la vehicule, trenuri, amenajări rutiere, semnale sonore și luminoase sau indicații ale polițiștilor.

Pentru a se aplica, proiectul trebuie adoptat de Parlament, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 70