REZULTATE EXCEPȚIONALE OBȚINUTE DE ROMÂNIA LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE ASTRONOMIE

0
234
Sursa foto: Ministerul Educatiei

O noua perfomanta înregistrată de elevii români, peste hotare. La Olimpiada Internațională de Astronomie, ediția 27, care se desfasoara zilele acestea la Beijing, lotul Romaniei a obtinut o medalie de aur, două de argint și două de bronz.

Echipa României a fost formată din cinci elevi, trei juniori și doi seniori, respectiv un elev invitat special, medaliat cu aur la ediția anterioară, conform regulamentului olimpiadei.

Medalia de aur, premiul special pentru cel mai bun concurent la proba teoretică și învingător absolut, a fost obtinuta de Dragomir Andrei-Darius, elev in clasa a 12-a la  Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București. Cele doua medalii de argint au mers tot catre doi elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică, București. O medalie de bronz a fost obtinuta de Bichir Teodor, elev in clasa a 10 –a la acelasi liceu, iar cea de-a doua de Pașca Nectarie, elev de a 10-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, județ Cluj.

În cadrul olimpiadei s-au desfășurat trei probe, una teoretica si doua practice, toate fiind sustinute in limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =