COMISIOANELE PENTRU OPERAȚIUNILE CASH NU VOR CREȘTE

0
280

Comisioanele bancare nu vor crește, dă asigurări premierul Marcel Ciolacu, după o discuție pe care a avut-o  luni  seară cu reprezentanții băncilor. După ce Guvernul a impus noi plafoane la folosirea cash-ului, adică a banilor în numerar, unele bănci au anunțat că vor majora din 2024 comisioanele pentru firme și populație. Este cazul operațiunilor la ghișeu pentru retragerile ori depunerile de numerar. În acest context, premierul i-a chemat pe reprezentanții băncilor la discuții.

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu anunță că a ajuns la un acord cu asociația băncilor și nu vor crește comisioanele nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Comisioanele la operațiunile cu cash existau și până acum, iar ele au crescut pe măsură ce băncile au început să desființeze din ghișee și să-i îndrepte pe clienți spre operațiunile online.

Măsura, care intră în vigoare la 11 noiembrie, spune că putem plăti cash, zilnic,  până la suma de 1000 de lei. Pe de altă parte, companiile nu pot face încasări cash mai mari de 50.000 de lei zilnic, iar pentru  două persoane fizice, limita e de 10.000 de lei. Între companii, plafonul e de 1.000 de lei. De asemenea, o firmă nu va putea plăti o persoană cu mai mult de 5.000 de lei cash zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 44