DOSARELE ASISTAȚILOR SOCIAL, REANALIZATE

0
434

Asistații social au motive de îngrijorare. Cele peste 800.000 de persoane care primesc ajutor social vor fi controlați la sânge pentru a se vedea dacă într-adevăr au probleme ce nu le dau voie să muncească.

În ultima ședință a coaliției a fost analizată problema dosarelor sociale, fiind știut faptul că multe persoane primesc bani de la stat, deși nu au probleme de sănătate și pot munci. Guvernanții spun că nu toate aceste dosare sunt justificate și vor fi verificate unul câte unul. Controalele vor fi extinse la nivelul întregii țări în vederea recuperării banilor și aducerea lor la bugetul de stat, și așa deficitar.

În momentul de față, în România, există aproximativ 850.000 de persoane ce primesc ajutor social, vorbind despre persoane cu handicap, însoțitori ai persoanelor cu handicap, persoane fără venit sau persoane ce suferă de afecțiuni ce nu le dau voie să muncească.

Totuși, numărul asistaților social din zonele rurale a scăzut, însă nu suficient pentru a se simți la bugetul de stat.

Conform legislației în vigoare, există persoane care pot primi ajutor social, dar acestea trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a se încadra. Este vorba despre persoane care au împlinit vârsta de 65 de ani, dar nu au dosarele complete pentru pensionare, mame cu copii cu vârsta până în șapte ani sau cu probleme grave de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 43