ÎNCĂ UN MUZEU MILITAR LA BUZĂU

0
295

Buzăul are un nou muzeu militar. Este vorba despre o filială a Muzeului Militar Național ”Regele Ferdinand I”. Muzeul funcționează într-o clădire istorică, aflată în curtea Diviziei 2 Infanterie ”Getica” și cedată Primăriei de Ministerul Apărării Naționale. Inaugurarea filialei a avut loc recent, pentru a marca Ziua Armatei Române.

Buzăul este a doua garnizoană militară ca importanță a României, după București, aici avându-și sediul și cea mai mare armată a țării, Divizia 2 Infanterie ,,Getica”.

Buzăul mai are un muzeu militar, în sediul comandamentului Diviziei Getica, dar acesta este deschis publicului doar la ocazii speciale. Aici sunt expuse însemne, uniforme și dapeluri militare, alături de armament și echipamente folosite de Armata Română în cele două războaie mondiale.

Înființarea noului muzeu militar, completează acțiunile demarate de Primăria Buzău, începând din 2018, pentru comemorarea eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă. În ultimii ani, la Buzău a fost înființată Calea Eroilor, care cuprinde o galerie foto istorică impresionantă și au fost demarate ample lucrări de reabilitare a Bisericii și Cimitirului Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =