ZIUA ARMATEI

0
293

Ziua Armatei Române a fost marcată, astăzi, și la Rm Sărat. Manifestările dedicate celor care apără țara au avut loc la Cimitirul Eternitatea, printr-o  ceremonie militară, dar și religioasă.

După slujba de pomenire a ostașilor căzuţi pe câmpul de luptă, reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat, ai instituțiilor subordonate, dar și ai partidelor politice și ai unităților de învățământ au depus coroane de flori în memoria eroilor neamului.

Pe 25 octombrie 1944, odată cu eliberarea oraşului Carei, România atingea obiectivul major al momentului întoarcerii armelor de la 23 august 1944, respectiv, acela al eliberării întregului teritoriu de sub ocupaţia germano-maghiară şi anularea consecinţelor dictatului de la Viena din 30 august 1940. Ziua Armatei Române a fost instituită printr-un decret emis pe 1 octombrie 1959 şi este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din ţară, în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români şi în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în capitalele statelor unde ţara noastră are reprezentanţe permanente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =