FESTIVALUL TEATRULUI TÂNĂR A ADUNAT MII DE SPECTATORI

0
245

Cea de-a X-a ediție a festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr, organizată la Teatrul „George Ciprian” s-a dovedit a fi un real succes. În cele opt zile de festival au fost 2.000 de spectatori, care au trecut pragul teatrului. Iubitorii de teatru au avut parte de o săptămână culturală  în care au avut  ocazia să asiste la spectacole care i-au provocat să exploreze diferite universuri artistice, să analizeze alături de actori, teme dificile și subiecte grele.

Festivalul s-a încheiat sâmbătă, cu festivitatea de premiere, într-o atmosferă cu totul specială. De desemnarea câștigătorilor s-a ocupat un juriu internațional de profesioniști și un juriu de amatori, format din liceeni și studenți pasionați de arta teatrală. Astfel, au fost acordate trei premii, două dintre ele fiind câștigate de Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și unul de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. Trofeele special realizate pentru festivalul Săptămâna Teatrulu Tânăr au fost realizate de artistul Ionuț Marin Mota.

Cel mai bun spectacol a fost desemnat „Naufragiat” de Donald Margulies, în regia lui Andrei Huțuleac, o producție a Teatrului „Maria Filotti” Brăila. Acest spectacol a dat și cel mai bun actor – Ciprian Chiricheș – pentru rolul Louis de Rougemont. Oana Mogoș a fost desemnată drept cea mai bună actriță, pentru rolul Ema din spectacolul „Vrabia”,  o producție a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

Ultima zi a evenimentului a oferit publicului două reprezentații prezentate de tinerii buzoieni: „Copii răi” de Mihaela Michailov, susținut de trupa de la Palatul Copiilor Buzău, coordonată de Adrian Constantin și „Sectorul S” de Emanuel Pârvu, prezentat de Trupa Treivirgulăpaișe, coordonată de Dan Solcan.

Săptămâna Teatrului Tânăr a adunat 100 de voluntari din  liceele din Buzău, peste 70 de artiști invitați, 7 producții invitate de la instituții de spectacol din întreaga țară, două spectacole ale elevilor buzoieni și un curs de consiliere în carieră pentru adolescenți. Festivalul a fost organizat de Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =