400 DE MII DE CARDURI DE SĂNĂTATE AJUNG LA NOII ASIGURAȚI, PÂNĂ LA FINALUL ANULUI

0
336

Procesul de tipărire a cardului național de sănătate a fost reluat zilele trecute,   pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi/sau au dobândit calitatea de asigurat ulterior momentului distribuirii inițiale a cardurilor.

Ministerul Sănătății a încheiat un nou acord-cadru cu Compania Imprimeria Națională,  pentru o perioadă de 3 ani și are ca obiectiv realizarea unei cantități de 1,2 milioane de carduri de sănătate.

Un număr de 400.000 de carduri de sănătate urmează să fie livrate către Casele Județene de Asigurări de Sănătate în două loturi. Primul lot, de 200.000 de carduri de sănătate, se va livra până la data de 30 noiembrie, iar al doilea lot are ca termen de livrare data de 15 decembrie.  Bugetul alocat pentru tipărirea celor 400.000 de carduri este de aproximativ 5,5 milioane lei.

Cardul de sănătate este instrumentul prin care se face dovada calității de asigurat la accesarea serviciilor medicale și care confirmă prezența asiguratului la unul din furnizorii de servicii medicale din sistemul de asigurări sociale de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 29