CONSUMUL DE DROGURI, FENOMEN ȚINUT SUB CONTROL LA BUZĂU

0
269

De aproape 8 ani, fenomenul consumului de droguri a început să ia amploare la Buzău, mai ales în rândul tinerilor. Reprezentanţii Inspectoratului Județean de Poliţie Buzău spun că la nivelul judeţului Buzău de-a lungul timpului s-au făcut eforturi astfel încât să nu existe un fenomen al consumului de droguri şi nici reţele bine structurate de trafic de droguri. Dacă este să comparăm Buzăul cu alte regiuni din țară, suntem mult sub medie, în ceea ce privește traficul de droguri. Totuși, dacă este să ne uităm în urmă cu 10 ani, polițiștii constată creșteri aproape de îngrijorare. Cel mai important este că la nivel stradal nu avem dealeri consacrați, nici consumatori de droguri foarte periculoase, precum heroina.

O modalitate de a depista consumatori de droguri, mai ales la volan, este dotarea polițiștilor rutieri cu teste antidrog. Potrivit șefului IPJ Buzău, comisar șef, Laurențiu Pantazi, acestea sunt însă insuficiente.

Un alt aspect important de reținut este că pentru a combate și mai mult acest flagel mai este nevoie și de personal calificat pe domeniul antidrog. La acest capitol, spune comandantul IPJ Buzău, ar mai fi nevoie de o suplimentare a numărului de angajați.

Anul acesta, mai multe anchete ale procurorilor DIICOT și ale polițiștilor s-au soldat cu destructurarea unor grupări specializate în traficul de droguri. Cel mai recent caz este cel al grupării conduse de doi profesori din Buzău, care se ocupa de aducerea în județ și livrarea pe piața neagră a unor substanțe periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 39