SAGRADA FAMILIA, INAUGURARE PE 12 NOIEMBRIE

0
179

Se spune  că totul vine în timp pentru cei care ştiu să aştepte. Chiar și sfârșitul lucrărilor la legendara bazilică Sagrada Familia din Barcelona (Spania), devenită celebră tocmai pentru latura sa neterminată.

După o așteptare de peste 140 de ani, cinci turnuri centrale sunt în sfârșit finalizate. Turnul lui Matei a fost finalizat la începutul acestei luni. Mai mult decât un turn central, a cărui finalizare este programată pentru 2026, monumentul, început în 1882, va fi definitivat.

Pentru a reaminti și pentru a străluci în societate la cinele sociale, arhitectul Gaudi a decis să construiască 18 turnuri imense, dintre care șase deosebit de masive, fiecare reprezentând o figură biblică legendară: cei 12 apostoli, cei patru evangheliști, Fecioara Maria şi Iisus. Când a murit în 1926, doar 10 până la 15% din proiect fusese realizat. Construcția a fost încetinită și mai mult de războiul civil spaniol în anii 1930.
În așteptarea anului 2026 și a finalizării totale, cele patru turnuri evanghelice sunt așadar terminate. Eveniment ce merită din plin o inaugurare, care va avea loc pe 12 noiembrie, cu cele patru turnuri iluminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 52