PREDISPUȘI AFECȚIUNILOR COLOANEI VERTEBRALE

0
323

Tot mai mulți copii suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale. Adoptarea unor poziții defectuoase ale coloanei vertebrale în bancă, la școală, sau acasă, la birou, ori în timpul utilizării dispozitivelor electronice, afectează curbura normală a coloanei copilului. De asemenea, purtarea unui ghiozdan prea greu poate duce la apariția scoliozei sau cifozei la cei mici. Când ghiozdanul este prea greu, copilul poate prezenta dureri musculare și chiar dureri la nivelul coloanei vertebrale lombare. Simptomele poate că nu sunt evidente imediat, însă, pe termen lung, cei mici pot dezvolta dezechilibre care le afectează sănătatea sistemului nervos, iar coloana vertebrală devine sensibilă la traumatisme când copilul ajunge la vârsta adultă.

Medicul ortoped Alexandru Mihai Ungureanu spune că este necesară realizarea unui parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, cu scopul de a educa populația cu privire la un stil de viață sănătos și prevenirea afecțiunilor coloanei vertebrale.

La primele simptome, părinții trebuie să se prezinte cu cei mici la medicul ortoped. Specialistul va stabili dacă sunt și alți factori implicați în apariția și accentuarea deformărilor coloanei vertebrale la copii, precum pantofii nepotriviți, o alimentație nesănătoasă sau lipsa mișcării.

Un diagnostic corect și un plan de recuperare medicală sunt principalii pași pentru a ajunge la rezultate bune.

De asemenea, practicarea unei activități fizice, menținerea greutății corporale optime, practicarea tehnicilor de respirație pentru relaxarea mușchilor sunt alte metode complementare de corectare a posturii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 7