SOMATE SĂ INTRE ÎN LEGALITATE

0
383

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău somează unităţile de învăţământ din judeţ, ce deţin construcţii care funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendiu, să intre în legalitate, în caz contrar conducerile instituţiilor riscând de amenzi de la 20.000  de lei până la 50.000 lei sau sancţiuni penale.

Potrivit unei notificări adresate Inspectoratului Şcolar Buzău, ISU atrage atenţia că imobilele noi în care se desfăşoară activităţi didactice sau cele care au suferit lucrări pot fi utilizate doar în situaţia în care conducerile instituţiilor de învăţământ au solicitat autorizaţie de securitate la incendiu. Până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea exclusivă în ceea ce priveşte funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine beneficiarilor investiţiilor.

În prezent,  51 de unităţi de învăţământ din județul Buzău figurează cu clădiri ce nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu, printre ele şcoli, săli de curs, grădiniţe, săli de sport, o cantină, o creşă și un internat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =