SONDAJ INSCOP: CU CINE AR VOTA ROMÂNII, DACĂ DUMINICĂ AR FI ALEGERI PREZIDENȚIALE

0
279

Actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP. Acesta este urmat, în ordine de

de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş și Kelemen Hunor.

La întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, cât de sigur sunteţi că aţi merge să votaţi ?”, 16,9% au răspuns că ” nu”, iar 57,2% au răspuns ”sigur, da”. Dintre cei care au spus că ar merge la vot, 25,3 % dintre respondenți ar pune stampila pe Mircea Geoană.  Sondajul a evaluat şi câteva variante pentru turul ll al alegerilor prezidenţiale.

În situația  în care ar ajunge Mircea Geoană şi George Simion, scorul ar fi în favoarea actualului secretarul general adjunct al NATO, respectiv 63,5% – 36,5%, fiind de altfel şi candidatul cel mai bine plasat în raport cu liderul AUR.

O ”finală” a cursei prezidenţiale care i-ar avea ca protagonişti pe Marcel Ciolacu şi George Simion ar avea scorul 58,8%  la  41,2%.

Scorul cel mai strâns ar fi în cazul în care disputa finală s-ar da între  Nicolae Ciucă şi George Simion. Liderul liberal ar obtine 52,2 %.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, în perioada 15 – 22 septembrie, prin metoda interviurilor telefonice, pe un eșantion de 1550 de persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 41