RAHITISMUL, TOT MAI PREZENT LA COPIII DE PÂNĂ ÎN 3 ANI

0
242

Rahitismul este o afecţiune care influenţează procesul de dezvoltare al copiilor încă din primele luni de viaţă. Acest lucru determină ca profilaxia acestuia să înceapă cât mai curând, prin administrarea zilnică a vitaminei D. La fel de importantă este însă şi expunerea la soare. Rahitismul a devenit o afecțiune tot mai întâlnită la copii. Specialiştii buzoieni recomandă vizitarea medicului imediat după sesizarea primelor semne de rahitism.

Simptomele apar din primele luni de viață ale copilului, iar semnele ușor de recunoscut sunt printre altele deformarea scheletului sau a craniului.

Rahitismul este o afecțiune tot mai frecventă în România, mai ales în oraşele poluate. Potrivit statisticilor, peste 70% dintre copiii de până în 3 ani suferă de rahitism, în forme mai uşoare sau mai severe. Poluarea tot mai accentuată a mediului, în special în oraşe, lipsa expunerii la ultraviolete au drept consecinţă răspândirea rahitismului în zonele menţionate şi mai puţin la ţară sau în localităţile situate pe litoralul Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =